INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Борисов към Русия: Няма да шпионствате

За пореден ден министри и премиер се срещнаха в неформална обстановка. Темите, свързани с Русия, се оказаха преобладаващи. Една от тях – желанието на БСП в България да се използва руската ваксина. Решението беше гласувано от Здравната комисия. Според кабинета първо трябва да има позволение от Европа.

Премиерът коментира и руската следа, която прокуратурата откри във взривовете на складове за боеприпаси у нас. По темата, във външното ни министерство, обяснение трябва да даде и руският посланик. Борисов нареди на външния министър Екатерина Захариева да проведе честен разговор.

„Техните туристи са добре дошли, нашият стокообмен с тях расте, дали сме възможност по нашите газови тръби да си прекарват газ, аз съм им казал ясно – няма да шпионствате в България, няма да правите такива неща и там сме безкомпромисни“, коментира премиерът в оставка Бойко Борисов.

Работата на парламента също беше тема на обсъждане. В действията на депутатите Борисов заподозря, че са в полза на президента. А промените в Изборния кодекс се случвали в последния момент.

Премиерът препоръча, докато правителството е на власт, здравните мерки да останат.

5 1 vote
Article Rating

Публикувано на 29.04.2021 г. 15:01 ч.

Източник: Bgonar.bg

Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Петър попов
Петър попов
1 month ago1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x