INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Борисов: Изявлението на Петков ме кара да бъда внимателен

Най-добре е антикорупционната комисия да се събере незабавно в парламента и да изслуша Сотир Цацаров за обвиненията, които има към него. Изявлението на Кирил Петков, че иска да сложи свои хора в прокуратурата ме кара да бъда внимателен. Искам да видя закони.Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов относно поисканата от управляващата коалиция оставка на главния прокурор Иван Гешев и анонса за оставка на шефа на КПКОНПИ.

Борисов посочи, че е добре и ДАНС да бъде изслушана по казуса „Цацаров”. Според него с оставката на антикорупционния шеф кметовете на ГЕРБ „ще си отдъхнат”.

Вчера Сотир Цацаров обяви, че има намерение да се оттегли от поста от 1 март. Днес стана ясно от думите на премиера Кирил Петков, че му е отнет достъпът до класифицирана информация и срещу него тече проверка на ДАНС.

От друга страна, пошегува се Борисов, с оставката на председателя на КПКОНПИ ще си отдъхнат кметовете на ГЕРБ, защото комисията проверява само тях. Няма нито едно проверявано кметство на ДПС, на БСП, на „Има такъв народ“ /Благоевград/, отбеляза той.

Във връзка с призива от парламентарната трибуна за оставка на главния прокурор Иван Гешев днес от името на четирите управляващи партии, Борисов посочи, че иска да види какви закони ще бъдат предложени от сегашните управляващи.

Засега няма законодателна инициатива нито на Министерския съвет, нито на Народното събрание, обясни той. И добави – да внесат закони и да видим как те ще предпазват от назначаването на „свои хора“. Стига вече с това слагане на „свои хора“, настоя Борисов.

От вчерашните мерки на правителството за справяне с пандемията не виждам да сме в енергийна криза, като цяло приеха нашите мерки, но не казват как ще ги финансират, коментира още Бойко Борисов.

За един месец направиха всички наши грешки и ги надградиха, смята още той.

0 0 vote
Article Rating

Публикувано на 14.01.2022 г. 17:04 ч.

Източник: Dariknews.bg

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x