INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Борисов: Да са ни живи и здрави всички храбри българи. Храбри бяха и тези, които си стояха вкъщи.

Премиерът дойде на неочаквано посещение в учебен полигон „Црънча“. Той бе посрещнат от командира на „Съвместното командване на специалните операции“ генерал-майор Явор Матеев. 

Борисов поздрави всички военнослужещи за Деня на храбростта и празника на Българската армия. 

Снайперистите от полигона направиха демонстрация пред министър-председателя. 

„Все пак „Калашников“ ние го произвеждаме. Ако го спрем, ще останат заводите по Карлово без работа и ще трябва да ги затворим. А „Калашников“ не е лош автомат“, коментира Борисов и заяви, че специалните части у нас имат най-доброто. 

„Честитя на всички Деня на българската армия. На днешния празник Свети Георги ги закриля. Да поздравя и социалните работници и лекарите, които още дълго ще работят. Днес имаме пореден антирекорд. 31 000 души по света са загинали от коронавирус само днес – рекорд по починали“, посочи Борисов. 

„За полигона са преведени 6 милиона за ремонт. Надявам се на есен да ни посрещнат за едно занятие с нова казарма, столови и фитнеси“, коментира премиерът. 

„Да са ни живи и здрави всички храбри българи. Храбри бяха и тези, които си стояха вкъщи. Радваме се на празника, но заразата не си е отишла. Премахнахме КПП-тата, но виждате, че всички, които се прибират от чужбина носят заразата“, заяви той.

„Разхлабваме само мерките, които носят сила и здрав дух. България е с най-либералните мерки. Извънредното положение няма да бъде удължавано, а ще се промени със заповед“, каза още той.


Публикувано на 06.05.2020 г. 13:24 ч.

Автор: Златин Михайлов

Още по темата: