INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Борисов : Целта на извънредното положение е с дисциплина да овладеем епидемията

Министър-председателят Бойко Борисов и министърът на здравеопазването Кирил Ананиев днес бяха в гр. Банско. Заедно с кмета Иван Кадев те посетиха Медицински център „Свето Благовещение“, където четвърти ден се извършва масово тестуване на жители на града за Covid – 19.

Премиерът поздрави оглавявания от кмета на Банско Общински кризисен щаб за работата му от началото на извънредното положение в страната и особено за създадената организация и безупречно изпълнение на указанията по време на двуседмичната карантина в гр.Банско. Той изрази увереност, че благодарение на предприетите мерки и стриктното им спазване, положението в Банско е овладяно.

“Убедихме се, че медиците имат предпазни средства, работят в пълен обем, за да се тестува градът, така че догодина, живот и здраве, пак да е пълен курортът. Това е целта, но аз трябва да ви запазя здрави и живи, нищо друго не е важно в момента. Трябва да убедим хората, че спазването на мерките е най-правилно”, заяви Борисов след излизане от медицинския център и заедно с придружаващите го лица аплодираха лекарите от Банско и РЗИ.

Премиерът посети и мебелното предприятие на Димитър Юнчов – един от предприемачите в Банско, които поискаха подкрепа от правителството за възобновяване на производството след отмяна на карантината. Юнчов сподели, че предприятието работи по поръчки, дадени преди обявяването на пандемията, но дали ще има следващи е под въпрос.

“Целта на тази карантина и на извънредното положение с наложената дисциплина е епидемията да върви бавно, за да може през това време вие да работите по малко. Всеки иска да му кажем – от утре свършва, но не може, полека лека ще излезем”, заяви Борисов и поздрави Димитър Юнчов за това, че се е погрижил за своите работниците.

На излизане от предприятието, Иван Кадев обърна внимание на премиера на стар лозунг, останал във фабриката от времето преди приватизацията – „Дисциплина – качество – отговорност от всички“. Това стана повод премиерът да се пошегува с кмета, че навсякъде само дисциплина вижда, но благодарение на спазването ѝ Банско е добре.


Публикувано на 16.04.2020 г. 08:24 ч.

Източник: kanal3

Още по темата: