INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Божков от Дубай: Бях три седмици в затвора, просто не съществувах

Бизнесменът Васил Божков, срещу когото има повдигнати обвинения у нас, е бил в затвора „Ал Ахбар“ в Дубай в продължение на 2-3 седмици.

„От края на януари съм в Дубай, добре съм. В момента живея в апартамент под наем. Статутът ми е резидент“, каза той през bTV.

Божков обясни, че не е бил в ареста, ами в затвора без средства, без достъп до телефон, комуникация с външния свят, без затворнически номер, с една дума не е съществувал

„Нямам имоти в Дубай, които да съм си купил“, каза още той.

Божков обясни, че е бил освободен от затвора, след като дубайските власти са разбрали как точно стоят нещата, което било съвсем различно от това, което представяли българските власти.

„Просто ме пуснаха. Нямам ограничения от дубайските власти, нямам и охрана, за какво ми е охрана, от кого да се охранявам. Притеснявам се, ако се върна в България“, призна той.

Никой от българските власти не го е търсил до момента.

„Смятам да се върна, аз съм невинен трябва да се върна в подходящия момент и колкото по-скоро толкова по-добре, тези неща трябва да се изчистят, защото срещу мен няма нито едно сериозно обвинение“, настоя Божков.

По думите му той не е избягал от България, а е отишъл в Дубай по работа.

„Дойдох в Дубай по работа, заповедта за ареста ми излезе два дни, след като бях заминал, а ако се бях върнал в България нямаше да изляза от ареста“, каза той.

Божков призна, че се страхува за физическата си сигурност в България.

Бизнесменът допълни, че се чува по телефона със сина си Антон, който е с обвинение за пране на пари. Според него обаче обвинението е за период от време, когато синът му е бил в Англия и не е имал никаква предства за бизнеса.

Със съпругата си не се чува, защото тя е в ареста.

Бизнесменът призна, че в момента не разполага с никакви средства, но пък има богати приятели, които му дават пари – „милион, два, пет“.

Те не били българи, защото българите се страхували да говорят с него.

Божков е в Дубай с мажоритарния собственик на „Левски“ Георги Попов.

„Аз и Георги Попов сме заедно в апартамента. Ако напуснем ОАЕ ще ни арестуват, иначе в Дубай се движим свободно. Георги имаше имен ден, празнувахме с наши познати, голяма компания, които не са българи“, каза още бизнесменът.

Божков отрече да познава певицата ЛиЛана, която е в ареста за злоупотреби с еврофондове.

„Не я познавам, аз съм печели достатъчно пари, за да не се интересувам от еврофондове, 2-3 милиона не ме интересуват“, каза той.

7


Публикувано на 08.05.2020 г. 12:39 ч.

Източник:dnes

Още по темата: