INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Божков : Ако поискат от мен ще вляза в листа за изборите

Ако съдът откаже регистрация на партията на Васил Божков „Българско лято“ или забави регистрацията й, така че не може да участва на изборите, бизнесменът ще избере друга партия, която да е мандатоносител, така че все пак „Българско лято“ да може да участва на парламентарните избори на 4 април. Това заяви самият Божков от Дубай в в предаването „Политически НЕкоректно“ по БНР .

Ще бъда в листата, ако партията реши. Ние сме за пряка демокрация. Ако те поискат, мога ли да им откажа? Ще изкарам мръсните им ризи“, допълни бизнесменът . На въпрос дали един човек с 19 обвинения не се притеснява от Васил Божков, отсече, че не е обвиняем, тъй като никой официално не му е повдигал обвинения.

Васил Божков сподели, че винаги е имал мисии – като подпомагането на спорта, като събирането на културното наследство на България. Сега иска да отърве българския народ. „Другите обещават, после не изпълняват. Всички партии са част от статуквото, нищо не правят, не могат да променят нищо. Ние не искаме рестарт на системата, искаме всичко да започне на чисто… Играем за победа. Ако партията реши, ще бъда в листата… Ще се опитват да ни пречат всячески за „Българско лято“, което показва, че ги е страх. Дори да не успеем да се регистрираме в срок, ще намерим партия мандатоносител, но ще се явим на изборите при всички положения“.

Той допълни, че има още доказателства по случая с исканите от него пари: „Мисля да ги покажа в подходящия момент, ще постъпя като политик“. Попитан за обществените поръчки, Божков отговори следното: „Аз не съм крал и не съм връщал пари, точно заради затова ме изхвърлиха от бизнеса на обществените поръчки при първия кабинет на Борисов. Тогава се опипваше почвата кои фирми се поддават на рекета и се започна 10%, 20%… Постепенно се повишаваха тези проценти. Не съм дал нито един процент. Платих на управляващите защото ме рекетираха чрез заплахата да ме ударят чрез промяна на Закона за хазарта. След което се уплашиха и закриха всичко и с измислени обвинения, че дължа данъци„, каза в заключение бизнесменът.

0 0 vote
Article Rating

Публикувано на 31.01.2021 г. 17:42 ч.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x