INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Бойко Рашков: Отхвърлям оценката за „хаос и разруха“

Искам категорично да се противопоставя на оценката за предишното правителство под наслов „хаос и разруха“. Категорично няма да приема подобна оценка. Още по-малко мога да приема онова, което е извършено в МВР. По простата причина, че както наши политически наблюдатели, така и такива извън нашата страна, отбелязаха, че в България през изтеклата 2021 г., по време на всички изборни процеси, през които премина нашата страна, е елиминиран в много голяма степен криминалния вот. Това заяви бившият вицепремиер и вътрешен министър Бойко Рашков пред bTV.

„Разбрах, че вчера целият ръководен екип на Главна дирекция „Национална полиция“ е уволнен без мотиви“, заяви Рашков.

Той заподозря умисъл в това действие и че има натиск върху сегашния министър Демерджиев.

„Като наблюдавам в първите часове на управлението на сегашното политическо ръководство започват с увоолнение на доказани професионалисти. Това разрушително ли е или градивно?“, запита Рашков.

„Това беше екипът, който извърши реформа в централната част на дирекция на Националната полиция и разкри корупционни схеми в единния център за наказателната дейност по линия на КТД. Тази служба беше разформирована. Дали не се цели да се възстанови подобна корупционна дейност в дирекцията на националната полиция. Заради липсата на мотиви за уволнението – всеки български гражданин може да допусне това“, добави бившият вътрешен министър.

По думите му там е сложен служител със спорна репутация.

В МВР има дирекция, която се занимава със сбствеността и по думите на бившия вътрешен министър там има корупция.

„Имаше едно корупционно гнездо и продължава да има в МВР, свързано с дирекция, която се занимава със собствеността. И за да елиминираме в голяма степен това, взехме външен човек, който да не е познат на никого, да не познава никого, за да може по-успешно да противодейства. Там беше, а сега е сменен без мотиви“, обясни Рашков.

Той коментира и слуай, за който твърди, че от сегашните зам.-министри има един, който е живял в държавната резиденция миналата година без никой да знае

„Той живял там безплатно – без да плащат квартира, без да плащат ток, без да плаща вода и разкритието на този факт е по времето точно на този директор, който аз взех и назначих в тази служба“, обясни Рашков.

0 0 votes
Article Rating

Публикувано на 11.08.2022 г. 11:16 ч.

Още по темата:

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x