INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Бой за чадъри и шезлонги по Южното Черноморие

Снимка: BTV

В разгара на лятото плажовете по Южното Черноморие са претъпкани с летовници. Подобен наплив има от около 10 дни.

„Тази година има голям интерес към българското Черноморие. Самият факт, че тази година сме закупили около 500 допълнителни шезлонга, е красноречив“, казва Любомир Николов, който е концесионер на Северния плаж в Приморско.

Заради наплива обаче се стига до там, че туристи в Поморие плащат допълнително за сянка „на първа линия“.

Възмутен, че близо до морето все няма свободно място, наш зрител ни изпраща клип, заснет на поморийския плаж, и твърди, че след заплащане спасител освобождава един от най-близо разположените до брега чадъри за клиент.

Проверяваме на следващия ден. Още в 7 сутринта първите редове са запазени с хавлии.

„Питах спасителя кой е сложил тези хавлии, къде са хората, а той ми отговори, че ще дойдат по-късно. Аз също искам тук, с малки деца съм, идвам рано сутринта, но всичко е заето“, казва Александър Занин, който е дошъл от Русия.

Спасителите обаче твърдят, че летовниците идват по изгрев слънце, за да си запазят хубави места, и подобна практика не съществува.
Цената на комплект чадър с два шезлонга на плажа в Поморие това лято е 15 лева. Един от туристите обаче признава, че е заплатил допълнителната цена от 5 лева, за да си резервира място „на първа линия“, но отказва да разкрие на кого.

От Министерството на туризма обясниха, че такъв сигнал не е постъпвал при тях и обещаха да направят проверка.

0 0 vote
Article Rating

Публикувано на 24.07.2021 г. 09:36 ч.

Източник: Btv

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x