INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Близо 2 милиона са се преброили онлайн, срокът може да бъде отново удължен

Към 6 ч. тази сутрин електронно са се преборили 1 937 000 души. Очакванията са до края на деня те да станат над 2 млн. души. Това заяви в „Тази сутрин“ председателят на НСИ Сергей Цветарски, като допълни, че не е изключено срокът отново да бъде удължен.

Най-големият процент на преброилите се електронно е в София – почти 50%. На втори място е Варна с 35,5%. Изненадващо от самото начало е активността в Габрово, където 30% са се преброили онлайн. В Кърджали и Смолян са около 10%.

Когато преброителите не ни намерят в дома ни, оставят бележка с телефон, на който е добре да се обадим, за да се разберем кога ще е удобно ново посещение.

Ако не сме се преборили онлайн, преброяването по домовете отнеме около 30 минути.

Кодът, който се генерира след онлайн преброяването, може да се предаде като бъде оставен на вратата, а преброителите да го вземат.

Всеки преброител носи идентификационна карта със снимка. Телефонът, на който всеки може да се обади, ако се усъмни в нещо, е *2021.

0 0 vote
Article Rating

Публикувано на 24.09.2021 г. 11:26 ч.

Източник: Btv

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x