INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Бюджетът на Здравната каса остава балансиран

Парламентарната комисия по бюджет и финанси ще предложи за гласуване вариант, при който бюджетът на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) остава балансиран.


Депутатите от комисията върнаха текстовете за ново обсъждане на извънредно заседание тази сутрин, след като при снощния законодателен маратон с актуализацията на средствата в Здравната каса парламентът одобри някои промени, създаващи противоречия и необезпечени с финансов ресурс.

„Това може да означава само едно – ние трябва да вдигнем осигурителните вноски като приход в самия бюджет“, предупреди в началото на заседанието председателят на ресорната комисия Любомир Каримански, обосновавайки необходимостта параметрите да бъдат прекроени.

Именно заради това комисията ще предложи на залата доклад, в който е заложен балансиран вариант на бюджета на НЗОК.

Депутатите решиха още 2 млн. лв. за дентална помощ да бъдат заложени в резерва на касата, но депутатите трябва да се откажат от предложенията си за допълнителни разходи.

Актуализацията се очаква да бъда финализирана в пленарната зала по-късно днес, заседанието е насрочено от 14.00 часа.

0 0 vote
Article Rating

Публикувано на 10.09.2021 г. 13:15 ч.

Източник: БГНЕС

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x