INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Безредици в Мездра, Томов обвини местните власти

Районна прокуратура – Враца образува досъдебно производство за грубо нарушаване на обществения ред и повреждане на два леки автомобила след днешните безредици в Мездра.

По обяд се стигна до сблъсъци пред дома на мъжа, обвинен за смъртта на 8-годишното дете, което беше открито мъртво в града.

По непотвърдена информация в щурма са участвали 30-40 души, които след пристигането на силите на реда са избягали в съседните улици.

Ул. „Сливница“ в града, където се случиха безредиците, към 15 ч. бе отцепена от полицията, като на място има сили на жандармерията.

Две коли бяха обърнати и два прозореца – счупени, на дома на задържания за смъртта на 8-годишното момче, съобщи БНР.

Изявление даде дядото на момчето – Тома Томов, който е бивш депутат и бивш районен прокурор. Той заяви, че безредиците са провокирани от обърканото разследване по случая.

„До снощи, до 17.00 часа, се срещнах и с главния прокурор, и с окръжния прокурор. Аз бях убеден, че всичко е наред, да има спокойствие, обаче от снощи започна да вали информация и то се оказа за съжаление, че е истинска. Няма местопроизшествие. Телефоните са били при тях постоянно. Не са извикали криминалисти. Тогава се появяват тези неща, когато хората започват да се съмняват в справедливостта и в закона. Кой провокира тези неща?“.

Томов изрази недоумение защо такъв случай на причинена смърт се разследва от районна прокуратура, при условие, че това е в компетентността на окръжната. Каза още, че са предприети действия случаят да бъде поет от окръжната прокуратура във Враца.

Той изрази удовлетворение от срещата си вчера с главния прокурор, който днес преди обед беше в Мездра, където се срещна с разследващите по случая.

От МВР съобщиха по-рано, че части на полицията и жандармерията се изпращат спешно към Мездра, за да възстановят реда.

0 0 vote
Article Rating

Публикувано на 13.01.2021 г. 17:20 ч.

Източник:standartnews

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x