INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Без политика във Фейсбук

Най-широко използваната социална мрежа реши да проведе изследване за доволството и недоволството от политически публикации сред потребителите.

Фейсбук планира да провери как хората ще реагират, ако им се показва по-малко политическо съдържание в потока от новини. С началото на тази седмица компанията ограничава временно информации от този тип за малък процент от свои потребители от Канада, Бразилия, Индонезия, а няколко седмици по-късно и в САЩ. Тестовете ще продължат и през идните месеци, предава The Verge, цитирана от 24 часа.

Експериментът се дължи на обратната връзка от хора, които ползват Фейсбук и споделят, че не искат да виждат политически новини в социалната мрежа. „Идеята е да се намери баланс при съдържанието, което искат да виждат потребителите“, коментира продуктовият мениджър на интернет гиганта Аща Гупта.

В момента малко над 6% от публикациите на потребителите в САЩ са с политическа насоченост. По време на изборите там Фейсбук спря препоръчването на подобни групи сред аудиторията и през изминалия месец стана ясно, че това ограничение става перманентно.

0 0 vote
Article Rating

Публикувано на 11.02.2021 г. 12:40 ч.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x