INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Община Белослав предлага безплатен безжичен интернет

Община Белослав кандидатства и бе сред одобрените български общини, които получиха финансиране за изграждане на мрежa за безжичен интернет на своята територия. Това бе обявено на официалната страница на Община Белослав във Facebook.

По този начин общината осигурява безплатен достъп до интернет в различни локации с концентрация на публични обекти.

🆓📶КПП “Север” – гр. Белослав;
🆓📶КПП “ЮГ” – гр. Белослав;
🆓📶Централен площад “Възраждане” – гр. Белослав;
🆓📶Централен парк – гр. Белослав ( заведение “Гимиша” );
🆓📶Крайезерна алея – гр. Белослав;
🆓📶До чешмата, м-ст “Чучурките” – гр. Белослав;
🆓📶Централна зона – с. Разделна, община Белослав (в района на Кметството);
🆓📶Детска площадка (до моста) в с. Страшимирово, община Белослав;
🆓📶в района на парка ( заведение “Б.И.М.”) – с. Езерово, община Белослав;
🆓📶Централна част – с. Езерово, община Белослав.

Преди време Община Белослав кандидатства и бе сред одобрените български общини, които получиха финансиране за изграждане на мрежa за безжичен интернет на своята територия. По този начин общината осигурява безплатен достъп до интернет в различни локации с концентрация на публични обекти.

WiFi4EU е инициатива на Европейската комисия и цели да създаде точки за свободен достъп до глобалната мрежа по обществени сгради, включително библиотеки, музеи и др. Планира до 2020 г. да бъде осигурен безплатен безжичен интернет на най-посещаваните публични места във всяко село и град в Европа.

Общинска администрация- Белослав отправя апел към всички жители да спазват стриктно превантивните мерки и социална дистанция. От Общинска администрация – Белослав уточняват, че след отпадането на мерките, всеки желаещ ще има възможността да се възползва от новата придобивка.


Публикувано на 26.04.2020 г. 10:30 ч.

Автор: М.Йовчева

Още по темата: