INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Белият дом предрича „радостно и свободно лято“

САЩ прехвърлиха прага от 300 милиона поставени дози ваксини срещу COVID-19 за 150 дни, каза днес служител на Белия дом, цитиран от Ройтерс. Агенцията отбелязва, че това се случва преди насроченото изявление от президента Джо Байдън, в което той ще направи равносметка на хода на ваксинационната кампания в страната.

Усилията на правителството на Байдън за ускоряване на ваксинациите се отплащат, като случаите на коронавирус, хоспитализациите и смъртните случаи от заразата са на най-ниските си нива от началото на пандемията, казват правителствени служители.

Въпреки че Байдън „ще заяви ясно, че остава още много работа за вършене“, за да се даде достоен отговор на пандемията, американската икономика бележи най-силното си оживление от десетилетия, каза Белия дом. „Резултатите са осезаеми: Америка започва отново да изглежда като Америка и навлиза в радостно и свободно лято“, посочи в изявление Белият дом.

Новината идва само няколко дни, след като САЩ отбелязаха печален рекорд, надхвърляйки 600 000 починали от COVID-19. По брой смъртни случаи от COVID-19 страната е на първо място в света, макар че други държави, включително Бразилия, Великобритания и Русия отбелязват по-висок дял на починали на глава от населението.

В изявлението на Белия дом се изтъква, че броят на смъртните случаи от COVID-19 е намалял с 90 процента след встъпването в длъжност на Байдън през януари, когато ежедневно умираха повече от 3300 американци, и се подчертават големите успехи в икономиката, след като хората се връщат на работа.Изявлението се казва, че 175 милиона американци вече са получили поне една доза от ваксината срещу COVID-19, а 55 процента от пълнолетното население е напълно ваксинирано. Справянето с расовите дисбаланси във ваксинацията буди сериозни и продължаващи основания за тревога, каза Белият дом, но подчерта също и успехите в тази област. В изявлението се казва, че през изминалия месец цветнокожите американци са били 54 процента от ваксинираните в цялата страна, макар да съставляват към 40 процента от цялото население.

0 0 vote
Article Rating

Публикувано на 19.06.2021 г. 08:06 ч.

Източник: Нова

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x