INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Башар Асад се срещна с Владимир Путин в Кремъл

Снимка: ЕРА/БГНЕС

Президентът на Сирия Башар Асад пристигна на работно посещение в Русия и се срещна в Кремъл с руския си колега Владимир Путин. Посещението не беше обявено предварително, предава от Москва нашият кореспондент Ангел Григоров.

Владимир Путин поздрави Башар Асад за победата му на президентските избори през май и подчерта заслугите му за възстановяването на Сирия.

Руският президент изтъкна, че благодарение на съвместните усилия на Москва и Дамаск на терористите е нанесен сериозен удар и правителството на Асад контролира 90% от територията на страната.

Според Владимир Путин основният проблем в Сирия е присъствието в отделни райони на чуждестранни войски, което противоречи на международното право и пречи на законното правителство да обедини страната.

Башар Асад подчерта от своя страна деструктивната роля на някои държави, които блокират политическите процеси в Сирия. Той определи наложените на Дамаск санкции като нелегитимни и нечовешки.

Двамата президенти обсъдиха хуманитарното сътрудничество и съвместната борба с коронавирусната инфекция.

Путин напомни, че в Сирия вече са доставени първите партиди от руските ваксини „Спутник V“ и „Спутник Light“.

0 0 vote
Article Rating

Публикувано на 14.09.2021 г. 12:29 ч.

Източник: БНР

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x