INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Банов спря дупченето на фасадата на Ректората за климатици

Културният министър Боил Банов спря дупченето на сградата на Софийския университет за монтирането на климатици. Министърът беше категоричен, че подобни дейности не са съгласувани с културното ведомство.

Банов разбрал за нерегламентираните действия по сградата, която е паметник на културата с национално значение, от съпругата си, която видяла снимки в социалните мрежи около 12 часа на обяд. Министърът незабавно наредил проверка на директора на Главната дирекция „Инспекторат за опазване на културното наследство“ Александър Трайков и в 12:30 часа дейностите били прекратени, а в 13:00 часа на място е пристигнала и полиция.

„Такъв проект няма! Това е нерегламентирана намеса. В понеделник продължават действията по закон с наказания и предписания“, категоричен бе Боил Банов.

„Взе да ни омръзва в тази тежка ситуация. Онзи ден в Съдебната палата се снима някакво нещо, днес това решили. В тази ситуация български институции с биография да извършват такива неща.“, възмути се културният министър като направи паралел със скандалния клип, заснет в храма на Темида, където се появяват разголени момичета и малки деца, въоръжени с пистолети. Според Банов някои институции считат, че са над закона.


Публикувано на 25.04.2020 г. 15:34 ч.

Източник: Dariknews

Още по темата: