INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

България е в зеления списък на Испания

Всички български граждани вече могат да пътуват до Испания от София и Варна без ограничения. 

Считано от 21 юни 2021 г. България е в зеления списък на Испания и бе отменено изискването за представяне на каквито и да е диагностични тестове за COVID-19, сертификати за извършена ваксинация или документи за преболедуване на вируса за пристигащите от България.

Всичко, което трябва да направите, е 48 часа преди полета да попълните официалния формуляр за санитарен контрол, публикуван на сайта на Министерство на здравеопазването на Испания на следния линк: https://spth.gob.es/, както и получаването на QR код след попълването му.

В допълнение рестрикциите за пътуване до Гърция също бяха облекчени и пътуващите от България до южната ни съседка сега могат да влизат и само с отрицателен бърз (антигенен) тест (до 48 часа), като изискванията за сертификат за ваксинация, отрицателен PCR или антигенен тест вече важат само за лица над 12 г.


При връщане обаче ще трябва да представите сертификат за ваксинация или отрицателен PCR тест, направен до 72 часа преди полета, или отрицателен бърз антигенен тест до 48 часа преди полета, за да се избегне задължителната карантина.

0 0 vote
Article Rating

Публикувано на 22.06.2021 г. 14:09 ч.

Източник: bnr.bg

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x