INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

България дари ваксини на Кралство Бутан

България дарява над 172 хиляди дози ваксина на „Астра Зенека“ на Кралство Бутан. Дозите бяха транспортирани днес до Летище София. Срокът им на годност изтича през август. Други 20 000 дози със срок на годност до края на юли ще бъдат бракувани.

Причината е, че дори и да бъдат транспортирани, съществува риск от забавяне на доставките и дозите могат да не бъдат приложени.

„В момента се разработва процедура, която да позволи по-лесно между държавите членки да могат да бъдат прехвърляни дози, така че в зависимост от това в каква степен е постигнато ниво на покритие в съответната държава и нуждите към конкретен момент, да бъдат максимално и оптимално използвани наличните в Европейския съюз количества“, заяви Богдан Кирилов, изпълнителен директор на Изпълнителната агенция по лекарствата.

По думите му правителството продължава разговори, като до момента са провеждани такива с Република Северна Македония, Босна и Херцеговина, Косово и Молдова.

0 0 vote
Article Rating

Публикувано на 22.07.2021 г. 14:25 ч.

Източник: БНТ

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x