INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Поставиха автомати за безплатни маски в метрото в Измир

От следващата седмица ще бъдат инсталирани такива на още 10 станции.

Нова система за автоматично разпределение на маски гарантира, че пътниците в метрото са подходящо оборудвани за защита от коронавируса в третия по големина град в Турция, Измир.

Пътниците на метрото вече ще могат да получават безплатно четири маски за лице и 100 милилитра дезинфектант всяка седмица, като използват картите си на автомата, наречен „маскоаматик“, след като платят таксата за пътуване с метрото.

Преглед на изображението в Twitter

В следващите дни дезинфектантът ще бъде премахнат от пакета, а броят на маските ще бъде увеличен до пет, се казва в изявлението на община Измир. Първият автомат за маски беше инсталиран на централната станция Конак. От следващата седмица ще бъдат инсталирани такива на още 10 станции.

Кметът на община Измир Тунч Сойер заяви в изявлението, че броят на машините ще бъде увеличен, за да могат жителите на Измир да получават маските по-удобно и хигиенично. Компанията, която произвежда автоматите, е базирана в Измир, отбеляза Сойер, като изрази гордостта и благодарността си, че местна компания е успяла да разработи това решение.

Сойер изрази надеждата си, че инициативата ще бъде успешна, подчертавайки: „Здравето на хората в Измир е на първо място над всичко останало.“


Публикувано на 18.04.2020 г. 17:20 ч.

Източник: Nova

Още по темата: