INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

„Автомагистрали – Черно море“ ще получи 10 млн. лв. за ремонта на АМ „Тракия“

Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) е осигурило 10 млн. лв. за първоначално плащане на „Автомагистрали – Черно море“ АД за ремонта на участъка от магистрала „Тракия“ между Чирпан и Стара Загора, съобщава министерството на сайта си.

Компанията има да получава от държавната „Автомагистрали“ общо 40 млн. лв. за изпълнените строително-монтажни работи.

Първите 10 млн. лв. са осигурени от бюджета на Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ). Пътното ведомство ще плати средствата на „Автомагистрали“, което има сключен договор с „Автомагистрали – Черно море“ за изпълнение на строителните дейности.
В понеделник (5 юли) министърът на регионалното развитие и благоустройството Виолета Комитова се срещна с представители на частната компания и на КНСБ заради забавени плащания към фирмата.

Извършената от „Автомагистрали – Черно море“ АД работа е приета, стана ясно по време на срещата.

Заместник-министърът Тодор Анастасов съобщи, че запорът на сметките на „Автомагистрали“ ЕАД е премахнат.

За качеството на изпълнената работа по републиканските пътища в страната ще се разчита на контрол от страна на гражданите, каза арх. Комитова. Те трябва да сигнализират министерството в случай на недобро състояние на пътните настилки.

Регионалният министър отново подчерта, че най-скъпото строителство е незавършеното и затова държи работата по започнатите обекти да бъде завършена.

0 0 vote
Article Rating

Публикувано на 06.07.2021 г. 17:52 ч.

Източник: Investitor.bg

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x