INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Атанас Зафиров: Удовлетворени сме, че ролята на БСП е оценена

„Очакваме да бъде формирано споразумение, каква ще бъде формулата ще бъде уточнено допълнително. Трябва да е ясно какви ще бъдат приоритетите, които ще следва този кабинет. След това ще видим лицата, ще съберем колективния орган и ще вземем решение дали да го подкрепим или не“, заяви в „Денят започва“ Атанас Зафиров, депутат от „БСП за България“.

По думите му първият препъникамък би бил бюджетът. „За БСП е важно кой ще подкрепи правителство на „Има такъв народ“. Затова и ще проведем разговори с „Демократична България“ и „Изправи се БГ! Ние идваме!“. Преговорите с ИТН продължават, в следобедните часове предстоят разговори относно социалната политика“, допълни Атанас Зафиров.

„Ние сме удовлетворени, че ролята на БСП е оценена, без нас няма как да бъде сформирано правителство на промяната, работещо и устойчиво. Разговорите с ИТН означават, че БСП вече не е партия на статуквото“, коментира Атанас Зафиров.

По думите му БСП и „Има такъв народ“ имат сходство във вижданията относно индексацията на пенсиите, болниците да не бъдат търговски дружества, здравната и образователната реформа, съдебната реформа – закриването на Специализирания съд и прокуратура. Разминаваме се относно демонополизацията в Здравната каса, мажоритарните избори, субсидията на партиите, каза още Атанас Зафиров

0 0 vote
Article Rating

Публикувано на 26.07.2021 г. 11:20 ч.

Източник: БНТ

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x