INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

AstraZeneca предложи на ЕС по-ранни доставки

Снимка: БГНЕС

Фармацевтичната компания AstraZeneca е предложила на ЕС да изтегли доставките на ваксината си срещу COVID-19 през февруари с една седмица – от 15-и на 7-и февруари. Така компанията, която заяви миналата седмица, че ще съкрати с 60 на 100 доставките си за ЕС, иска да компенсира забавянето.

Говорител на Еврокомисията не потвърди, но и не отхвърли съмненията, че от заводи на AstraZeneca в ЕС са били изнесени произведени там ваксини за трети страни.

Заради спора с британската компания, Европейската комисия обмисля да въведе ограничения за износа на произведени в Общността ваксини.

В същото време латвийският външен министър Едгарс Ринкевичс предупреди, че ЕС може да съди фармацевтичната компания, ако тя не спази договорения график за доставката на ваксини.

В същото време фармацевтичният гигант отхвърли твърдения, че разработваната от нея ваксина срещу новия коронавирус не е ефективна за хора над 65 години, както твърдят някои германски издания.

0 0 vote
Article Rating

Публикувано на 26.01.2021 г. 18:54 ч.

Редактор: Златин Михайлов

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x