INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Астероид ще прелети край Земята

Астероидът 1998 OR2 ще прелети днес на разстояние 6,3 милиона километра от Земята, но няма да застраши нашата планета, предаде ТАСС.

Агенцията цитира съобщение за медиите на руското космическо ведомство Роскосмос. „Минималното разстояние, до което ще се доближи астероидът, е 6 милиона километра, което се равнява на двадесетократното разстояние между Земята и Луната. Поради това обстоятелство са безпочвени всякакви прогнози за опасност от сблъсък с нашата планета“ , съобщават от Роскосмос.

От ведомството изтъкнаха, че траекторията на относително големите космически обекти с диаметър 1 км и повече са достатъчно добре изучени.
В това отношение и движението на астероида 1998 OR2 не прави изключение.

По-рано порталът Space.com съобщи, че диаметърът на това небесно тяло е между 1,8 и 4,1 км. Минималното разстояние, на което ще прелети астероидът от Земята, е 6,3 милиона километра на 29 април в 12:56 часа българско време.астероид Земя прелитане
Коментирай


Публикувано на 29.04.2020 г. 10:30 ч.

Източчник:darik

Още по темата: