INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Асена Сербезова съди прокуратурата за 70 000 лева

Здравният министър в оставка Асена Сербезова съди прокуратурата за 70 000 лева.

На 28 юни в Софийския градски съд е внесен иск за неимуществени вреди от името на Асена Сербезова срещу прокуратурата, съобщава БНТ, позововайки се на информация от съда.

Здравният министър в оставка съди прокуратурата заради съобщението, че е извършила престъпление от висока обществена опасност и е привлечена като обвиняема за това, че в национален ефир е изказала притеснения за липса на достатъчно лекарства в началото на ковид пандемията.

Исковата молба е разпределена на съдебен състав.

Сербезова е решила да потърси отговорност от държавното обвинение заради дело, което прокарутарата започна срещу нея по време на извънредното положение заради пандемията от COVID-19.

То бе инициирано заради нейни интервюта за БНР и БНТ, в които предупреждаваше за евентуален недостиг на лекарства. Това бе определено като престъпление от държавното обвинение, но през март 2021 г. тя бе оправдана на първа инстанция от Софийския районен съд.

Прокуратурата протестира, но накрая се отказа да поддържа обвинението. Така делото приключи през август 2021 г. , когато Сербезова бе оправдана окончателно от Софийския градски съд.

0 0 votes
Article Rating

Публикувано на 30.06.2022 г. 11:08 ч.

Още по темата:

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x