INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Архитекти организират публичен дебат за градските пространства на Варна

На 5 май от 16:00 ще започне публичен онлайн дебат за градското пространство на Варна. Събитието ще бъде в платформата zoom и ще бъде със свободен достъп и парола.

По време на уебинара архитектите от „Ре-аниматори“ ще представят основни изводи от анализ на градската среда, заключена между булевардите „Цар Освободител“, „Сливница“ и „Владислав Варненчик“.

„Изследвахме даденостите на т.нар. район „Конфу“ и възможните промени в пространството, убедени, че позицията на гражданите е също толкова важна колкото експертното мнение на урбанисти и архитекти“, споделя арх. Чавдара Николова, ръководител на проекта T.I.S.I., в който архитектурна група „Ре-аниматори“ и студиото за градски дизайн Place.make създават прототип на иновативен модел за планиране на градска среда. В него широкото обществено обсъждане на проблемите в градското пространство от всички заинтересовани страни – администрация, професионалисти, граждани, неправителствен сектор – е необходимо, за да се намери истинският профил на средата, качествена и жизнена за всички.

За участие в дебата, са поканени представители на администрацията, гражданските организации и на професионалната общност.

Поканата за участие е и за всеки, който има отношение към позитивната промяна на градското пространство. Предварителни въпроси екипът на проекта очаква на reanimatorite@gmail.com

Акцентите, които T.I.S.I. поставя за градското пространство, можете да следите в събитието във ФБ.

Екипът на T.I.S.I. има желание да предизвика обществена ангажираност в процеса по проектиране и планиране на градските пространства. Затова създава и анкета за нагласите на жителите на „Конфу“. Тя може да бъде попълнена на този адрес.

Изследването се интересува и от възприятията за градската среда сред възпитаниците на учебните заведения в района на кв. „Конфу“. Въпросите са обединени в анкета.


Публикувано на 04.05.2020 г. 15:23 ч.

Източник: moreto.net

Още по темата: