INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Арх. Бузев: Интернетът във Варна е отличен, нямаме нужда от 5G

„Няма как да не ни направи впечатление, че в страните, където отдавна има 5G мрежа – Италия и Испания, миналата година смъртността от COVID беше най-висока. Убеден съм, че 5G срива имунитета на организма.”, коментира главният архитект на Варна

Категоричната си позиция против инсталирането на 5G антени във Варна заяви в интервю главният архитект Виктор Бузев. Той уточни, че не е привърженик на конспиративните теории по темата, но би се възпротивил срещу монтирането на устройствата, тъй като „интернетът ни е отличен, нямаме нужда от по-високочестотно лъчение”.

По думите на Бузев във Варна към момента няма инсталирани 5G антени. Такъв отговор главният архитект на Варна е получил на официално свое запитване до доставчиците на интернет.

Има петиция от граждани, които настояват Общинският съвет във Варна да не разреши монтирането на 5G антени. Ако петицията влезе за гласуване в местния парламент, тя би получила личната подкрепа на арх. Бузев, по негови думи.

Бузев подчерта, че промяната в ЗУТ (закон за устройство на територията) миналата година е дала възможност на интернет-доставчиците да монтират антени под предлог, че преустройват старите си съоръжения, без да уведомяват за това властите.

„Няма как да не ни направи впечатление, че в страните, където отдавна има 5G мрежа – Италия и Испания, миналата година смъртността от COVID беше най-висока. Убеден съм, че 5G срива имунитета на организма.”

0 0 vote
Article Rating

Публикувано на 29.01.2021 г. 15:57 ч.

Източник: dnews

Редактор: Златин Михайлов

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x