INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Apple възнамерява да пусне собствен безпилотен автомобил

Apple продължава напред с технологията за самоуправление и се насочва към 2024 г. с проект за лек автомобил, който може да включва революционна технология на батериите, казаха запознати пред Ройтерс.

Автомобилните усилия на производителя на iPhone, известни като Project Titan, нарастват неравномерно от 2014 г., когато компанията за първи път започва да разработва собствена кола от нулата. По някое време Apple се отказа от усилията си да се съсредоточи върху софтуера и предефинира целите си. Дъг Фийлд, ветеран от Apple с Tesla, се завърна, за да ръководи проекта през 2018 г. и уволни 190 души от екипа през 2019 г.

Оттогава Apple е извървяла дълъг път, за да се съсредоточи върху създаването на автомобил за потребители, казаха двама запознати с проекта. Те обаче поискаха да не бъдат назовавани, тъй като плановете на Apple не бяха официално оповестени. Целта на Apple да изгради собствено превозно средство за масовия пазар е в контраст с конкуренти като Waymo на Alphabet, които построиха робо-такси за превоз на пътници за услуга за повикване без шофьор.

Нов дизайн на батерията е от основно значение за стратегията на компанията, според трета страна, запозната с дизайна на батерията на Apple, която може „радикално“ да намали разходите за батерията и да увеличи обхвата на превозното средство. Apple отказа да коментира своите планове или бъдещи продукти.

0 0 vote
Article Rating

Публикувано на 22.12.2020 г. 19:52 ч.

Редактирал: Георги Стоянов

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x