INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Анкета за готовността на цифрова реформа в строителния бранш

Онлайн анкета проучва готовността за цифрова реформа в строителния бранш

Онлайн анкета сред представители на строителния бранш проучва готовността за цифрова реформа в строително-инвестиционния процес и въвеждане на строително информационно моделиране (СИМ/BIM). Представителите на бизнеса в сектора може да се включат в анкетата до 15 декември 2020 година.

Проучването е в рамките на проекта на Министерството на регионалното развитие и благоустройството „Подготовка и стартиране на цифрова реформа на българския строителен сектор”, изпълнител по който е KPMG, съобщиха от МРРБ.

Проект „Подготовка и стартиране на цифрова реформа на българския строителен сектор” е финансиран от Генерална дирекция „Подкрепа на структурните реформи” на Европейската комисия. В рамките на изпълнението му се предвижда изработването на стратегия и пътна карта със стъпки за реформиране на сектора чрез въвеждане на строително-информационно моделиране в целия строително-инвестиционен процес.

Ще бъде изготвен и План за национална цифрова платформа за строителството, в който ще бъде определен стандартизиран формат на отворени данни за обмен на информация между доставчиците и възложителите на обществените поръчки – необходими стандарти за въвеждане на строително-информационно моделиране, ИТ-инфраструктура, споделени бази данни, съвместното им прилагане в съответствие с изискванията, въведени на европейския пазар.

0 0 votes
Article Rating

Публикувано на 07.11.2020 г. 13:22 ч.

Източник: БНР

Снимка: Ани Петрова

Още по темата:

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x