INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Англия отлага края на COVID ограниченията

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Британското правителство обмисля отлагане с четири седмици, преди да вдигне ограниченията за коронавируса, съобщава The Times.

Кабинетът на премиера Борис Джонсън обмисля забавяне, за да позволи на бизнеса да ваксинира повече от своите служители. Сега мерките могат да бъдат отменени на 21 юни.

Обсъждат се планове за двуседмично или четириседмично отлагане до окончателното облекчаване на ограниченията, ако индийският вариант Делта на коронавируса продължи да води до значително нарастване на инфекциите и приемането в болници.

Сега вариантът представлява девет от десет случая и здравните лидери призоваха вчера за забавяне, за да се предотврати пълненето на болници с неваксинирани пациенти.

Министрите са загрижени, че двуседмичното забавяне няма да даде на предприятията сигурността, от която се нуждаят, тъй като може да се наложи да бъде удължено. Те казаха, че отлагане от четири седмици ще гарантира това.

0 0 vote
Article Rating

Публикувано на 11.06.2021 г. 11:56 ч.

Източник: News.bg

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x