INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Ангелов: Със смъртта на проф. Чирков загубихме един от най-добрите си лекари

Снимка: 24 часа

„Със смъртта на проф. Александър Чирков България загуби един от най-добрите си лекари”. Това заяви здравният министър Костадин Ангелов, който пристигна във Варна, за да се сбогува с големия български кардиолог.

“На такива хора имената им се изписват със златни букви дори и на небето. Целият му живот беше един учебник, който всеки български лекар трябва да прочете и да изучи много внимателно. Проф. Чирков успя в този прагматичен свят, по неговия си начин, да вплете в едно – медицината и вярата в Бог, за да върши чудеса на Земята.“

„В буквален и в преносен смисъл – неговата грижа за човешкото сърце ни остави изключително ценни за това как да живеем и как да се грижим за себе си”, каза още здравният министър пред журналисти, след като се поклони пред тленните останки на проф. Чирков във варненския крематориум.

Днес близки, колеги и приятели на покойния проф. Александър Чирков го изпратиха в последния му път.

На поклонението присъстваха още областният управител на Варна Стоян Пасев, кметът на града Иван Портних, проф. Красимир Иванов от УМБАЛ „Св. Марина“, близки и приятели.

0 0 vote
Article Rating

Публикувано на 26.11.2020 г. 17:42 ч.

Източник: 24 часа

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x