INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Ангелов: Нито един ден от летните месеци не е проспан

Не сме позволили България да е на първите места по смъртност в света. От самото начало на епидемията насърчаваме хората да спазват мерките. Това е резултатът от неспазването на мерките, от подценяването на вируса и от горенето на маски пред Министерския съвет. Това заяви пред бТВ здравният министър Костадин Ангелов.

Голямото недоверие, натрупано през годините доведе до този резултат. Решението е едно – спазване на мерки, дезинфекция, дистанция, уважаването на лекарите, добави Ангелов.

Системата има нужда от сериозен ремонт, дали тази реформа трябва да бъде започната отново или не – нямаме консенсус. Голяма част от болниците са така построени, че нови отделения за ковид се правят с прегради, с нови стени, които се изграждат. Това е предизвикателство, уточни Ангелов.

Нито един ден от летните месеци не е проспан. Два дни след като дойдох като министър пуснах заповед за следващите мерки. Срещах се с щабовете, организацията бе направена така, както имаше възможност в съответната област.

Проблемът са хората, нямаме достатъчно медици, обясни Ангелов. Много трудно можем да намерим лекари и сестри, не е проблемът в липсата на сгради и легла, или липса на организация, да сте чули че няма техника, че няма апарати за дишане. Пациенти от болниците не се връщат. В момента нямаме недостиг на легла, подчерта министърът.

0 0 vote
Article Rating

Публикувано на 26.11.2020 г. 08:43 ч.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x