INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Ангелкова: От 13 май поетапно започва вътрешния туризъм

„Разчитаме да имаме активен летен сезон от 1 юли. От 13 май ще може да се извършва вътрешен туризъм – тогава отпада забраната за пътуване с цел туризъм. „

„Поетапно ще се отворят къщите за гости и малките хотели при спазване на мерките.“ Това заяви министърът на туризма Николина Ангелкова. Тя поясни, че разликата при големите хотели е, че те имат по-голям капацитет и трябва да преценят дали могат да спазят всички мерки. Хотели обаче не са затваряни, категорична беше Ангелкова.

„Концесионерите искат индивидуален подход към всеки един плаж. Надявам се през диалог да успеем да намерим златното сечение, баланса. Ние сме предложили да има индивидуален подход, но друг е въпросът какво ще реши парламентът. Вече има сключени договори – те трудно ще бъдат прекратени. Всички искаме да има безплатни чадъри и шезлонги, и символични цени. Там, където обаче подписаните договори не го позволяват, ще се опитаме да намерим решение, за да подпомогнем вътрешния туризъм“, коментира Ангелкова.

Подготвят се за работа и плажовете край морето. Министър Ангелкова посочи, че ще бъде трудно за всички, тъй като неизвестните са много. Тя обяви, че към момента няма обявени фалити от туроператори.

Министър Ангелкова съобщи, че в момента на европейско и международно ниво се обсъжда възможността след 15 юни да се възстановяват полетите.


Публикувано на 08.05.2020 г. 16:50 ч.

Автор:М.Йовчева

Още по темата: