INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Анализатори: Лоша е комуникацията на правителството по темата за „Газпром“

„Много некомуникативно Гълъб Донев съобщи за комуникацията с „Газпром“. Като искаш да убедиш хората, че работиш и вършиш това, което ти си казал, че е най-сигурно, не може така да комуникираш. Трябва да си ясен, точен и категоричен“, коментира пред bTV политологът доц. Татяна Буруджиева.

„Българските политици отказват да се държат в нормалност. Служебният премиер вместо да застане като чешкия си колега, който каза, че ще дават визи на руски туристи и ще купуват руски газ“, добави тя.

„Безспорно протестите си казват тежката дума, а те може и да ескалират. Служебното правителство няма да преговаря за нов договор с Газпром. Има разнобой между това, което говори премиерът и това, което говори министърът на енергетиката“, обясни Иво Инджов, експерт по политически комуникации.

Той уточни, че министърът Росен Христов е казал, че опитите за плащане към „Газпром“ са спрени, а премиерът е обявил, че не са.

„Гълъб Донев говори неясно и объркано. Няма как да успокои, че позицията им е правилна“, допълни Инджов.

„Озадачаващ е фактът, че министър-председателят не може да сподели с кого води разговори. Единствените, с които може да води разговори, са представители на „Газпром“, защото това са търговски отношение. Ако не може да сподели с кого води разговори, то те са политически“, посочи проф. Росен Стоянов, преподавател по политически комуникации.

Според него трябва да се зададе въпрос дали е необходима институцията „служебно правителство“.

0 0 votes
Article Rating

Публикувано на 30.08.2022 г. 09:27 ч.

Още по темата:

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x