INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Аквапарковете поскъпнали средно с 35%

Цените на билетите за родните аквапаркове са скочили средно с 35 на сто в рамките на една година, пресметна „Монитор”. В условия на пандемия онлайн покупката на билет за водни забавления сваля цените.

Оферти в мрежата сочат, че ден на пързалките в Несебър ще ни струва 52 лв. Ако пък решим да прекараме единствено следобеда там, ще успеем да си спестим 12 лв. Междувременно за малчуганите целодневният престой е двойно по-евтин, отколкото за възрастни. Родителите им ще се наложи да броят по 26 лв. за цял ден водни забавления и двайсетачка, в случай че ги заведат в парка за няколко часа следобед. Справка в онлайн платформа за закупуване на ваучери обаче показва, че през миналото лято „входът” за възрастни е бил 32,50 лв., или с 60 на сто по-евтин.Според тазгодишните предложения в мрежата увеселителният воден парк разполага с 12 нови атракции, което е една от вероятните причини за сериозния ръст в цените.

Едва на няколко километра от курорта се намира и друга атракция, чиято цена се е повишила значително в рамките на една година. Така вместо досегашните 25.50 лв. за цял ден на водните пързалки в Слънчев бряг през тази година летовниците, високи над 130 см, ще трябва да отделят поне 38 лв. От мястото предлагат и уикенд пакети за малки и големи, които могат да се използват в два последователни дни – петък и събота, или през двата официални почивни дни. Подобно предложение ще излезе с 12 лв. по-евтино на възрастните в сравнение със стандартния билет за два дни. Допълнително удобство, което въвеждат от водния парк, е възможността за онлайн покупка на билет.

Избирайки подобен вариант, туристите получат 10% отстъпка от цената Макар и не толкова значителни, колкото в Слънчев бряг и Несебър, ценови аномалии се наблюдават и във водния увеселителен парк в Поморие, където цената на целодневните водни забавления се е повишила с петачка в рамките на една година, достигайки 30 лв.

Аквапарковете стават все по-разпространени не само по морето, но и във вътрешността на страната, което предоставя възможност на все повече собственици да припечелят от зажаднелите за развлечения и разхлаждане туристи. Във водния парк в Пловдив например цените също са се повишили с 13 на сто, или с 3 лв. – от 22 на 25 лв. Посетителите му обаче ще се наложи да си доплатят за чадър и шезлонг. „Плажните” принадлежности се заплащат допълнително 2 лв.

0 0 vote
Article Rating

Публикувано на 03.08.2021 г. 11:40 ч.

Източник: Монитор

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x