INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Зам.-здравният министър: Ако спазваме мерките ще останем в зелената зона

„Към момента сме 44 на 100 хиляди, за да преминем към следващата зона и да излезем от „зелената“, трябва да достигнем 95 на 100 хиляди души. Моето мнение е, че поне в близките 10 дни няма да влезем в следващата зона. Това, че предприемаме известни мерки е, за да действаме превантивно. Много по-важни са мерките, взети навреме, отколкото, когато вече сме в следващата зона. Това заяви заместник-министър на здравеопазването д-р Александър Златанов.

По думите му поради разгара на летния сезон и струпването на хора, в крайпътните заведения и бензиностанциите е необходимо да се носят маски, което ще отдалечи страната ни от преминаването в следващата зона по заболеваемост от COVID-19.

Д-р Златанов призова хората към отговорно поведение по заведенията, летните и планинските курорти. Той посочи, че подготвят заповед за осъществяване на контрол от институциите, които се грижат за това.

Според него, ако се спазват тези мерки, България може дълго време да остане в зелената зона.

0 0 vote
Article Rating

Публикувано на 05.08.2021 г. 14:14 ч.

Източник: Dariknews

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x