INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Агресивни водачи не спазват разпоредбите на полицията

В последно време се наблюдава тенденцията част от водачите да са агресивни и да не спазват разпорежданията на полицейските органи. Това каза директорът на СДВР старши комисар Георги Хаджиев, който присъства на тренировка по организацията за частично отваряне на парковете в София.

„От вчера имаме три случая на неподчинение на полицаите. Освен обвиненията по чл. 355, получават обвинения и по чл. 270 затова, че не изпълняват полицейските разпореждания. В този случай хората се задържат, повдигат им се обвиненията. Автомобилите им се изземват по досъдебните производства и мерките са категорични“, обясни той.

Попитан дали се събират глобите, комисар Хаджиев каза, че все още не са издадени наказателните постановления, но до момента, от въвеждането на мерките, СДВР е съставило около 1 800 акта.

„От тези актове са по заповедта на министър Ананиев , част от които са за не носенето на маски, а други за неизпълнение на заповедта за посещение на паркове и градинки“, посочи директорът на СДВР.


Публикувано на 26.04.2020 г. 17:50 ч.

Източник: Dariknews

Още по темата: