INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Заразените моряци от самолетоносача „Шарл де Гол“ вече са 940

Общо 940 френски военни моряци на борда на френската военноморска групировка начело със самолетоносача „Шарл де Гол“ са дали положителни тестове за коронавирус, предадоха Ройтерс и ДПА.

На моряците са били направени 2300 теста. 940 от тях са позитивни, 645 са негативни, а резултатите от останалите още се обработват, съобщи пред сенатската комисия по въоръжените сили Марилин Жигакс Женеро, генерална директорка на медицинската служба на френските въоръжени сили. Около 500 моряци са имали симптоми на COVID-19 и 20 са все още в болница. Осем от тях получават лечение с изкуствено обдишване, а един се намира в интензивното отделение.

Френските въоръжени сили разпоредиха да се извърши разследване как болестта е стигнала до „Шарл де Гол“. Самолетоносачът и придружаващите го плавателни съдове бяха почти в края на тримесечна мисия в морето. Предполага се, че заразяването може да се е случило при спиране в Брест от 13 до 16 март, когато болестта вече будеше тревога в цяла Франция. Според разследващия сайт Медиапарт моряците са получили разрешение да слязат на брега, за да се срещнат със семействата си и не са били извършвани тестове при връщането им на борда.


Публикувано на 18.04.2020 г. 10:50 ч.

Източник: Dariknews

Още по темата: