INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

915 са случаите на COVID-19 у нас

Расте броят на заболелите медици, както и на излекуваните хора
Броят на заразените с коронавирус у нас вече е 915. В София е починал 66-годишен мъж, диагностициран с COVID-19. Той имал онкологично заболяване. Това съобщи ген. Венцислав Мутафчийски на редовния брифинг на Националния оперативен щаб.

Новите случаи за последното денонощие са 31. 13 от тях са в София, 6- в Плевен, 4 – във Видин, 3 – в Смолян, 2 – в Сливен и по един в Пловдив, Велико Търново и Ямбол. 16 са от новите заразени са в болница.

7 са медиците, дали положителна проба за COVID-19 за изминалите 24 часа. С това общият брой на заразените служители в здравни заведения става 76.

Общият брой на излекуваните вече е 167, от които 8 деца.

„В момента в България се намират не само отделни случаи, но и цели клъстери. Т.е. има заразени в цяла група“, каза ген. Венцислав Мутафчийски. Така било в Паничерево и в столичните квартали „Факултета“ и „Филиповци“, обясни още той.

По думите му в България има активен надзор на заболеваемостта от коронавирус.

Главният здравен инспектор д-р Ангел Кунчев обясни, че в почивните дни екипите на Столичната РЗИ и здравните инспекции в Разград, Благоевград, Стара Загора са работили нон стоп и са взели по 200 проби. По този начин е открито огнище в семейството на мъж. Там са открити още 3 нови случая. Намерено е и второ такова.


Публикувано на 20.04.2020 г. 10:30 ч.

Източник: Nova

Още по темата: