INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

80-ти Традиционен плувен маратон „Галата – Варна“

80-тото юбилейно издание на най-старото масово спортно събитие в България плувният маратон „Галата-Варна“ ще се проведе на 2-ри август, неделя, а ден по-рано, на 1-ви август варненци и гостите на града ще могат да се включат в масовото плуване (без състезателен характер) 1000 х 1000, на южен плаж под ПК “Приморски“.

Тази година провеждането на плувния маратон Галата – Варна ще бъде съобразен изцяло с изискванията, наложени от епидемичната обстановка в страната. За безопасното протичане на събитието и опазване здравето и живота на всички участници организаторите призовават към стриктно спазване на изискванията за участие и правилата за безопасност посочени на сайта на събитието: www.varnamaraton.info

За първи път участниците ще се съберат не на Морска гара, а направо на старта – в местността „Карантината“, пред паметника. За улеснение на плувците, които нямат транспорт, във времето от 7,00 до 8,00 ч на интервал от 10 минути от Катедралата ще тръгва по един специален автобус, обозначен с информационна табела за маратона. Плувците, които ползват автобусите на градския транспорт от Катедралата до местността „Карантината“, трябва да бъдат задължително с предпазни маски. Потвърждението за участие пред паметника на „Карантината“ е от 6,30 до 9,00 ч. 

За първи път в историята на плувния маратон Галата – Варна участниците ще финишират на плажната ивица на плаж Офицерски – Изток, а не както бе досега на втора буна.  За целта е изграден трапец с късата страта към брега, който ще помогне на съдиите внимателно да приемат пристигащите плувци. По трасето ще бъдат разположени 10 буя, които да показват посоката по права линия към брега. Общото разстояние е 4400 м по права линия. Официалната церемония по награждаването ще се проведе в 12,30 ч.

0 0 vote
Article Rating

Публикувано на 01.08.2020 г. 14:25 ч.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x