INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

64-годишна почина след като 4 дни чака линейка

Пациентка на 64 години почина в областната болница МБАЛ „Д-р Иван Селимински“ Сливен, след като четири дни е чакала да дойде да я вземе линейка, съобщи БНР.

За случая са съобщили роднини на починалата, които са я закарали до болницата с частен автомобил. Според ръководството на здравното заведение жената е приета според правилата.

От Спешна помощ обявиха, че са разпоредили проверка.

Племенницата на починалата жена обяснява, че забавянето с четири дни е довело до фаталния край.

Директорът на болницата д-р Васислав Петров пояснява, че няма забавяне при приема.

„Жената е пристигнала при нас, докарана от близките си в 19.30 часа. Ние сме ѝ направили всички изследвания, необходими за хоспитализацията и е хоспитализирана 21.15 часа. Аз не виждам никакво закъснение и нито какъв е проблемът в нашата работа. Тя беше и Covid положителна, в смисъл, тя се е влошила, заради заболяването Covid-19, с което е била заразена“, допълва Петров.

Началникът на Центъра за Спешна помощ Сливен д-р Василиса Симеонова обяви, че е изискала записите от спешния телефон 112 и че вече върви проверка по случая.

„След като получа записите от разговорите, ще ви дам допълнително информация. Това, което мога да кажа, че на 23-ти не е отказана визита, просто е нямало екип, който да посети пациентката и е препоръчано да стоят в дома и да изчакат екип“, отбелязва Симеонова.

Днес активните случаи на Covid в Сливенска област вече са 1002.

0 0 vote
Article Rating

Публикувано на 25.11.2020 г. 17:38 ч.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x