INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

530 са под карантина в Кърджали, над 160 са пристигнали от Турция

Кметът на града увери, че са взети всички мерки за Рамазан
Започна свещеният месец Рамазан. Джамиите обаче тази година остават затворени. От главното мюфтийство призовава молитвите да се изпълняват вкъщи и да не се раздава храна. В същото време със заповед на здравния министър от тази нощ границата с Турция е затворена изцяло.

„Още от началото на кризата сме въвели ограничения, включително и за джамиите. Направихме среща с всички мюфтии, всички джамии са затворени. Всички са запознати с това, че не трябва да идват в джамиите“, увери кметът на Кърджали Хасан Азис. Той обясни, че в малките населени места има организация за ограничаване на движението на населението. Органите на реда ще следят и дали хората се събират.

„Имаме много точна справка и организация за хората, които идват от Турция. От началото на карантинния период досега 161 души са пристигнали от Турция. Само през последната седмица броят на пристигналите е около 60 души, пристигнали с 3 автобуса. Общо пристигнали от всички държави са 1096 души, които водим на отчет“, заяви Хасан Азис.

Директорът на РЗИ – Кърджали д-р Виктор Кирчев обясни, че хората, поставени под карантина в областта, са 530. На над 1000 души карантината вече е изтекла. В Кърджали има 13 случая на коронавирус, всички имат епидемиологична връзка, освен един.

„Той е бил много динамичен, имал е много контакти, като по този начин се е заразил“, обясни Кирчев.


Публикувано на 24.04.2020 г. 09:58 ч.

Източник: Nova

Още по темата: