INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Учениците от 5-ти до 12-ти клас продължават онлайн, само практиките присъствено

Разрешава се извършването само на практически присъствени дейности на учениците от 5-ти до 12-ти клас и на студентите, които не могат да се проведат в електронна среда, а останалите им занятия остават онлайн до 31-ви януари т.г. бе решено на работно съвещание при премиера Бойко Борисов днес.

В него участваха министърът на здравеопазването Костадин Ангелов, министърът на образованието и науката Красимир Вълчев, министърът на младежта и спорта Красен Кралев, министърът на вътрешните работи Христо Терзийски и представители на Националния оперативен щаб и на ваксинационния щаб.

Ще бъде подготвен списък с точно посочените практически занимания, които по изключение ще се извършват присъствен

Премиерът Борисов добави, че предстои да се разгледат различни варианти за възстановяването на класните занятия при по-големите ученици от 5-ти до 12-ти клас.

„По отношение на заболеваемостта България вече е на 26-то място от страните в Европейския съюз, а като добавим към тях и страните от Балканите, ние сме на 31-во място по заболеваемост и на 7-мо място по смъртност от държавите членки на ЕС“, посочи министър Ангелов. Той отбеляза, че в лечебните заведения се отчита трайна тенденция за намаляване на използваемостта на болничните легла както в интензивните отделения, така и извън тях. Броят на излекуваните също категорично остава по-голям от броя потвърдени нови случаи на дневна база.

0 0 vote
Article Rating

Публикувано на 12.01.2021 г. 14:30 ч.

Редактор: Миглена Йовчева

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x