INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

25-годишен удари лекар и обиди други медици с думите: „Нещастници, малоумници!“

Софийска районна прокуратура повдигна обвинение и задържа за 72 часа лице за нанасяне на телесна повреда спрямо лекар. Това съобщиха от пресцентъра на Софийска районна прокуратура.

Под ръководството и надзора на Софийска районна прокуратура е образувано и се води досъдебно производство за това, че на 18 април 2020 г. около 22.30 часа в гр. София в ж.к. „Младост 1“, в сградата на УМБАЛ „Св. Анна“ в Спешно приемно отделение, чрез нанасяне на удар с юмрук в областта на лявото слепоочие, е причинена телесна повреда на Л.П., в качеството му на медицински специалист – лекар – ординатор в УМБАЛ „Св. Анна“, както и за това, че са извършени непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като на публично място са отправени нецензурни реплики срещу лекарите, както и обидите:

„Нещастници! Малоумници!“, след което извършителят хванал доктор Л.П. за ръкава на престилката, издърпал го силно и я скъсал, след което нанесъл удар с ръка в областта на главата на доктор Л.П.

В хода на разследването са събрани достатъчно доказателства, че извършител на описаните по-горе деяния е Калоян Д. на 25 години, криминално проявен и осъждан.


Публикувано на 21.04.2020 г. 18:00 ч.

Източник: novini.bg

Още по темата: