INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

200 млн. фенове ще следят специалното шоу на Евровизия 2020

Около 200 милиона– толкова зрители очаква да привлече пред телевизорите Европейският съюз за радио и телевизия за специалното шоу на Евровизия тази година. Предвид, че песенният конкурс бе отменен, организаторите, сред които и нидерландската национална телевизия NPO 1 подготвят предаването Europe Shine a Light.

То няма да има състезателен характер и ще бъде излъчено на 16 май от 22 ч. българско време. Участие в него ще вземат всички артисти, които не успяха да се качат на сцената на Евровизия 2020. Сред тях е и Виктория Георгиева, която въпреки че няма да може да представи страната ни с Tears Getting Sober, ще се включи в конкурса и догодина.

Общо 46 телевизии ще предават шоуто. Сред тях са и най-големите и най-гледани публични медии в Европа – британската BBC, испанската RTVE, италианската RAI, германската ARD, френската France 2 и руският Первый канал. БНТ 1 също ще излъчи Europe Shine a Light. До духа на Евровизия ще могат да се докоснат още феновете в Австралия, Албания, Малта, Кипър, Беларус, Латвия, Австрия, Белгия, Хърватска, Чехия, Дания, Финландия, Естония, Грузия, Швейцария, Гърция, Исландия, Литва, Северна Македония, Норвегия, Ирландия, Полша, Португалия, Румъния, Сан Марино, Сърбия, Словения, Израел, Швеция и Украйна. Публичните телевизии в Босна и Херцеговина, Косово, Казахстан и Черна гора също ще излъчат шоуто, въпреки че нямаше да имат представител на конкурса тази година.

Седмицата от 10 до 17 май е обявена от Европейския съюз за радио и телевизия за седмица на Евровизия. Най-популярните песни от конкурса ще звучат в ефира на европейските радиа и музикални телевизии.


Публикувано на 22.04.2020 г. 20:16 ч.

Източник: Монитор

Още по темата: