INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Днес във Варна: 161 проверки и 2 нарушения на карантина

През днешния ден, служителите на ОД на МВР – Варна продължават да следят стриктно за спазване на задължителната домашна карантина от лица, които са били в контакт със заразени с коронавирус граждани или са пристигнали от рискова дестинация.

До момента, на територията на ОД на МВР – Варна са извършени 161 проверки по адреси, като са констатирани две нарушения. Във връзка с това има образувани две проверки за престъпления по член 355, ал. 2 от НК, касаещ неспазване на задължителната карантина след завръщане от рискова страна.

Разследванията  са взети на специален отчет от Апелативната прокуратура във Варна.

За днешния ден са извършени също 177 проверки по Закона за здравето във Варна и областта. Установени са 37 нарушения, в 35 от случаите става дума за липса на маска или друго средство, покриващо устата и носа на гражданите.

ОДМВР – Варна призовава гражданите да спазват разпорежданията, въведени във връзка с ограничаване разпространението на COVID – 19 на територията на страната, да ограничат излизанията от дома, да пътуват само при неотложност на пътуването.


Публикувано на 01.05.2020 г. 19:00 ч.

Още по темата: