INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

16-годишен загина след катастрофа причинена от 18-годишния му брат, избягал от каранина

Трагедията се разиграла край село Презвитер Козма.

Отново смърт на пътя, този път предизвикана от неправоспособен водач. 18-годишен младеж е предизвикал катастрофа, при която е починал 16-годишният му брат. Шофьорът имал кола, но нямал книжка, а заради завръщането си от чужбина бил поставен и под карантина.

Той качил в колата 16-годишния си брат и още един техен познат – негов връстник. На ляв завой преди село Презвитер Козма неправоспособният шофьор изпуснал управлението на автомобила и возилото се преобърнало. 16-годишното момче загинало на място. Окръжният прокурор на Търговище обясни, че неправоспособният шофьор е навършил 18 години и още тогава си купил кола.

Той е невредим след катастрофата. Младежът е тестван  с дрегер, който отчел 0,22 промила алкохол. Пробата за наличие на наркотични вещества била отрицателна. Експертизи ще изяснят точната причина за катастрофата. „Най-вероятно тя се дължи на неправоспособността на водача и данните, които на този етап са налице, са за една висока скорост на движение“, каза Диляна Стоянова, окръжен прокурор на Търговище.

Младежът ще отговаря пред закона за това, че е причинил смъртта на брат си, както и за това, че е нарушил наложената му карантина.


Публикувано на 29.04.2020 г. 21:49 ч.

Източник: NOVA

Още по темата: