INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

15 000 македонци тръгнаха през уикенда за ваксинация

В Белград и Ниш ще се ваксинира с втора доза срещу коронавирус най-големият брой македонски граждани досега – около 15 000 души, които получиха в края на март първата доза от препарата на AstraZeneca. Продължава и свободната ваксинация на македонски граждани в пунктовете за ваксинация из цяла Сърбия, предаде агенция МИА.

Пред зали 3 и 11 на Белградския панаир от сутринта се формираха дълги опашки от чуждестранни граждани, най-много от Босна и Херцеговина. Процесът на реваксинация ще продължи при удължено работно време в неделя до 17 часа, предаде NOVA.

Планирано bе на пунктовете на Белградския панаир в събота да се ваксинират 8000 чуждестранни граждани, а днес- 5000. Във Вране в петък бяха поставени 422 дози ваксина против коронавирус. До четвъртък, 17 юни, в града са ваксинирани общо 7088 граждани на Република Северна Македония. В Сърбия вчера пристигнаха 50 400 дози ваксина AstraZeneca, дарение от Румъния.

0 0 vote
Article Rating

Публикувано на 20.06.2021 г. 14:36 ч.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x