INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

1171 са вече случаите на COVID-19 у нас

Случаите в страната вече са общо 1171

90 са заразените за последните 24 часа. 21 от тях са в болница. 13 са активните области в страната, а случаите 890. Увеличението е с 8,3 процента от вчера до днес. Излекуваните пациенти са 193.

Сред новозаразените са и 10 деца. В Благоевград – три, в София – две, Видин – две, Кюстендил, Перник и Бургас – по едно. Те не са хоспитализирани. Всички са в леко състояние, със симптоми на грип, уточни ген. Мутафчийски. В същото време той заяви, че при децата болестта протича леко, но се изчиства много трудно. Първото болно дето от Бургас повече от месец не може да изчисти болестта.

Расте броят на заразените медици – 129, което прави 11% от всички заразени. 34 са новите случаи. Особено тежка е ситуацията във Видин, където имам 12 нови случая на заразени медицински работници.

Д-р Пенчев е бил на проверка във Видин. „Там проверката показва, че към вчерашна дата има 13 пациента, които са лежащи. Трима от тях са от старчески дом и 25 души персонал, които са пръснати в различни отделения. Прави впечатление, че тези хора работят в различни отделения, което благоприятства разпространението на вируса сред персонала“, каза той.

От новите 90 случаи София е на първо място с 29, като от тях амбулаторни са 26, трима са приети в болница – двама във ВМА и един в „Пирогов“.

Излекуваните са 193-ма, 16,5% от всички заразени. Новите са трима – от Инфекциозна болница в София двама и във Враца – 1.

Във Видин са установени 18 случая, в Плевенска област – 12, от които 9 са от завод „Мизия“ и трима са контактни на работещи в завода. В Благоевград са установени 11 случая, в Кюстендил – 5, в Сливен – 5, в Русе – 3, в Ямбол – 2, в Бургас, Велико Търново, Враца, Перник и Пловдив – 1. 


Публикувано на 24.04.2020 г. 08:18 ч.

Източник: Nova

Още по темата: