INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

11-то издание на „Алея на книгата“ се открива днес във Варна

11-тото издание на инициативата „Алея на книгата“ във Варна ще бъде открито днес. В 18.00 часа ще се проведе откриващата церемония на „Алея на книгата”. Фестивалът е разположен на пешеходната част на бул. „Сливница” в близост до пресечката с ул. „Стефан Караджа”.

Десислава Алексиева от Управителния съвет на Асоциация „Българска книга” и Георги Георгиев – Венин ще произнесат приведствени слова и ще дадат старта на най-голямото пътуващо книжно изложение в България – „Алея на книгата”.

„Алея на книгата” е уникален формат, чието началото е положено именно в морската столица през 2010 година, като всяка година изложението утвърждава позицията си на любимо културно събитие от летния афиш на града.

Тази година между 31 юли и 9 август включително над 50 български издателства и книгоразпространители, разположени в 19 шатри на близо 500 квадратни метра изложбена площ, ще представят хиляди книжни заглавия и специални предложения за всички възрасти в пешеходната част на бул. „Сливница” до Фестивалния и конгресен център, всеки ден от 10:00 до 22:00 ч., съпътствани от Културна програма на традиционния Литературен кът и на шатрите на участниците.

0 0 vote
Article Rating

Публикувано на 31.07.2020 г. 12:49 ч.

Редактирал“ Георги Стоянов

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x