INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Над 11 хил. служители на МВР са заявили, че желаят ваксинация

„11 300 служители на МВР вече са заявили желанието си да се ваксинират срещу COVID-19.“ Това съобщи вътрешният министър Христо Терзийски.

Медицинския институт на МВР има готовност да предприеме веднага необходимите действия за това. Очаква се и доставката на фризери, където ще се съхраняват ваксините.

„Направена е организация, така че с мобилни екипи и централно в болницата да бъдат ваксинирани всички служители“, каза от своя страна директорът на МВР болницата проф. д-р Ненчо Смилов.

Министерският съвет отпусна допълнително 28 млн. лева за бюджета на МВР.

„Днес с постановление на Министерски съвет, по разпореждане на министър-председателя Борисов, по бюджета на МВР са определени з разходване 28 млн. лева. Първата част от тях – 5 млн. лева, са предназначение за закупуване на специална медицинска техника и апаратура за Медицински институт на МВР“, заяви Терзийски.

„Имаме изградени COVID отделения за лежащоболни полицаи и служители на министерството. В момента в болницата се намират и граждани, които не са контингент на болницата. Затова след обсъждане и работа с министър Ананиев и премиера взехме това решение, за да се поднови апаратурата и да се увеличи капацитетът на здравното заведение“, обясни Терзийски.

0 0 vote
Article Rating

Публикувано на 09.12.2020 г. 14:26 ч.

Редактор: Миглена Йовчева

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x